3.5.16

Grup d'interès


Un grup d'interès és qualsevol persona, comunitat, grup o organització que tingui interès en el resultat d'un programa o un projecte, ja sigui com a resultat de ser afectats per aquest de manera positiva o negativa, o per ser capaç d'influir en l'activitat d'una manera positiva o de manera negativa.

Un grupo de interés es cualquier persona, comunidad, grupo u organización que tenga interés en el resultado de un programa o un proyecto, ya sea como resultado de ser afectados por ella de manera positiva o negativa, o por ser capaz de influir en la actividad de una manera positiva o de manera negativa.

A stakeholder is any individual, community, group, or organization with an interest in the outcome of a programme, or a project, either as a result of being affected by it positively or negatively, or by being able to influence the activity in a positive or negative way.

 

Edward Freeman (1983). Els grups d’interès es podem definir com: tots els col·lectius que es veuen afectats directament o indirectament pel desenvolupament de l’activitat empresarial de l'empresa i per tant, també tenen la capacitat d’afectar directament o indirectament el desenvolupament d’aquesta i que, alhora, tenen necessitats i formulen demandes que cal considerar per donar una resposta adequada. 

Richard T. De George “Business Ethics” (anys 90). Els grups d'interès són “aquells envers els que l’empresa té qualsevol obligació moral”

Pedro M. Sacia, “La empresa a contracorriente”. Els grups d'interès són “tots aquells grups que participaven, d'una o altra forma, en la vida de l’empresa”.